Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна реализиран мандата на

...
Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна реализиран мандата на
Коментари Харесай

Политически реакции след като Габриел върна изпълнен мандат на Радев

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна осъществен мандата на президента Румен Радев в президентството. Това провокира бурни политически реакции. 

Изненадваща бе реакцията на " Продължаваме промяната-Демократична България "  ( ПП-ДБ).  " Предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет не е координиран с ПП-ДБ ", съобщи Николай Денков на влизане в централата на " Кърниградска ".

" Не бяхме осведомени с този състав ", добави Денков, чието име попада в проектокабинета, показан от Мария Габриел пред президента като претендент за вицепремиер по европейските въпроси.

Правителството, препоръчано от Мария Габриел ще получи поддръжката на Движение за права и свободи, разгласи ръководителят на движението Делян Пеевски.

" Бойко Борисов, като водач на ГЕРБ и Мария Габриел постъпиха отговорно към България като върнаха изпълнен проучвателния мандат със състав и конструкция на държавно управление на ротацията ", добави Пеевски.

Той изяснява, че придвижването ще поддържа кабинета " Габриел ", тъй като по думите му е значимо да продължи работата за хората.

Междувременно Рая Назарян от ГЕРБ, която е и от договарящия екип също разяснява тематиката. " Споразумението през вчерашния ден в 18:00 часа беше утвърдено от господин Христо
Иванов. След половин час, откакто беше подписано към този момент от госпожа Габриел, останалите водачи от обединението отхвърлиха да го подпишат ", сподели тя.

Реакцията на опозицията също не закъсня. ИТН, " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " показаха неодобрение. Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов ГЕРБ са направили " политическо ликвидиране ". " Те убиха ПП-ДБ ", сподели Костадинов. Той разяснява, че не има вяра, че тази групировка ще оцелее в идващите 6 месеца, написа Дарик.

Председателят на парламентарната група (ПГ) на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че не знае дали Асен Василев, Николай Денков, Атанас Славов са дали единодушие да бъдат в този лист, който е занесла Мария Габриел.

" Ако на следващия ден гласоподават този недопустим за тях кабинет, това значи следващо изменничество по отношение на техните гласоподаватели. Може и да са се договорили да гласоподават, само че това е неприятен вид за българските жители ", сподели пред публицисти депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов. По думите му " ябълката на раздора " са Министерството на защитата и Министерството на енергетиката - министерствата, в които има по-голям запас ". " ГЕРБ съумяха да завлечен част от плячката ", добави Проданов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР